Județul în care 3 din 4 apicultori au accesat sprijinul financiar pentru compensarea efectelor meteo nefavorabile

0

Potrivit DAJ Vaslui, un număr de 498 de apicultori, dintre cei 793 înregistrați în județ, au depus la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui solicitări privind acordarea unor ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate din perioada martie – mai 2019, notează Agerpres.

„Au fost primite și înregistrate cereri pentru un număr de 48.432 familii de albine, adică 75% din totalul celor 64.463 de familii de albine înregistrate pe rază județului Vaslui. Suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate pentru perioada martie – mai 2019 este în valoare de 968.640 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții DAJ Vaslui.

Condiții de eligibilitate pentru accesarea sprijinului

Solicitanții sunt persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale.

Pentru a fi eligibili la acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanții trebuie să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la dată 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor, gestionat de Agenția Națională pentru Zootehnie ,”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul județean de zootehnie Vaslui și să dețină familii de albine înregistrate și autorizate la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Vaslui.

Citește și Ajutor de minimis de 37 milioane lei pentru apicultori: 20 lei/familia de albine

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here