Administrațiile locale dezinteresate de preluarea în pază de către stat a terenurilor forestiere private

1
padure2-paduri-fsc-hs

Conducerea Direcţiei Silvice Botoşani acuză administraţiile locale de lipsă de colaborare în ceea ce priveşte identificarea proprietarilor terenurilor forestiere private, care, potrivit legii, ar trebui preluate în pază de către stat, pentru reducerea fenomenului de tăieri ilegale, a declarat directorul instituţiei, Marius Havriş.

Potrivit acestuia, Direcţia Silvică a fost notificată, la începutul acestui an, cu privire la obligaţia de a prelua în pază o suprafaţă de 2.262 hectare de pădure la nivelul întregului judeţ, însă, în ciuda demersurilor, instituţia nu a putut asigura paza decât pentru jumătate din această suprafaţă, adică 1.114 hectare.

„Acţiunea este în plină desfăşurare, dar ne lovim de lipsa de reacţie şi colaborare a unor administraţie locale privind punerea la dispoziţie a unei situaţii actualizate a proprietarilor de fond forestier, date privind domiciliul acestora, fapt care ne împiedică să realizăm preluarea integrală. În sensul sensibilizării administraţiilor locale s-au făcut intervenţii atât directe, cât şi prin Instituţia prefectului şi Garda Forestieră, rezultatele lăsându-se aşteptate”, a afirmat Havriş.

Citește și Împăduriri în Harghita: primul pas este de 300 de hectare

Oficialul Direcţiei Silvice susţine că preluarea în pază a suprafeţelor de pădure proprietate privată se referă la terenurile forestiere pentru care nu sunt încheiate contracte de servicii cu o structură silvică autorizată, respectiv suprafeţe la care nu se cunoaşte proprietarul, care a decedat, precum şi la care moştenitorii, din diverse motive, nu au dezbătut succesiunea.

Direcţia Silvică Botoşani administrează 34.582 hectare de pădure proprietate publică a statului, 3.230 hectare pădure proprietate privată şi execută servicii pe 11.844 hectare pădure privat.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here