Holzindustrie Schweighofer şi-a schimbat numele în HS Timber Group

0

Holzindustrie Schweighofer Group, compania austriacă implicată în scandalul exploatării ilegale de lemn din ţara noastră, anunţă că îşi schimbă numele în HS Timber Group începând cu luna decembrie.

Cele trei fabrici de cherestea din România ale grupului (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv de la Siret, împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) vor funcţiona sub numele de HS Timber Productions, precizează compania.

De asemenea, fabrica de panel din Comăneşti va funcţiona sub numele de HS Baco Panels, potrivit sursei.

Citește și STIHL aduce pe piață un robot de tuns iarbă IMow pentru suprafețe între 800 și 5000 m²

Logica din spatele schimbării numelui este necesitatea ca numele Holzindustrie Schweighofer Group să fie uşor de înţeles, de pronunţat şi de reţinut pentru persoane de toate naţionalităţile, potrivit companiei. “HS Timber Group” îndeplineşte această cerinţă şi a fost ales pentru a promova operaţiunile internaţionale ale companiei – “timber” însemnând “cherestea” în limba engleză.

HS Timber Group păstrează sloganul “Perfection in Timber” – “Perfecţiune în cherestea”.

Schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acţionariatului, independenţa şi structura organizaţională a Grupului: HS Timber Group şi, prin urmare, filialele HS Timber Productions şi HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation), precizează compania.

“Schimbările pe care le presupune actualizarea numelui vor fi implementate în săptămânile următoare. Conducerea HS Timber Group consideră că valorile puternice ale unei companii cu o istorie îndelungată, combinate cu o imagine atractivă a brandului și cu un nume ușor de reținut, de înțeles și de pronunțat de către persoane de naționalități diferite, vor furniza o bază solidă pentru operațiunile internaționale”, spune compania într-un comunicat.

Grupul deţine trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri în România şi o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajaţi, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa, iar produsele grupului sunt vândute în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Citește și Protest Romsilva: ”Silvicultorii care patrulează prin pădure sunt singuri şi lipsiţi de apărare”

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here