Legea vânzării terenurilor, un act normativ pasat de la un ministru la altul

0
legea terenurilor arabile
- Reclamă -

Străinii au ajuns să deţină în România peste 40% din terenuri, potrivit unor date din piaţă – există surse care vorbesc şi de 70%-, iar autorităţile române nu fac nimic să întrerupă acest fenomen, se plâng fermierii români nemulţumiţi de faptul că nu sunt sprijiniţi de stat în vederea achiziţiei de terenuri.

“Aţi vândut ţara, că noi nu am ştiut să ne protejăm…vin europenii şi ne plâng de milă pentru că nu am ştiut să ne protejăm patrimoniul national, şi-a luat fiecare cât a vrut ca pe o maşină de balastru”, i-a reproşat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR la o conferinţă pe teme de agricultură fostului ministru al Agriculturii Daniel Constantin, prezent la eveniment.

În replică, acesta a ţinut să precizeze că tratatul privind liberalizarea terenurilor s-a semnat în 2005 şi că el nu a fost implicat în acest proces. Chiar şi anul trecut, s-a tot încercat de vreo cinci ori să se modifice legea fondului funciar, fără nicio finalitate, a declarat ministrul Constantin care a mutat responsabilitatea în curtea ministrului Agriculturii de la acea dată, Achim Irimescu, funcţionar în prezent la Bruxelles.

“S-a supus modificării de cinci ori legea în 2016. De ce nu s-a finalizat? Marea parte a terenurilor s-a vândut înainte de această lege, intrată în vigoare în 2014”, a mai spus Daniel Constantin.

Conducerea PSD a anunţat că în perioada următoare va intra în Parlament un proiect de lege prin care românii, şi în special tinerii, să fie sprijiniţi în achiziţionarea de terenuri agricole, deoarece în acest moment prea multe terenuri sunt achiziţionate de străini. Cât despre retricţii pentru străini, s-ar putea să fie prea târziu….

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.