Şeful LAPAR, Laurenţiu Baciu se laudă cu producţii record la porumb. Îl deranjează furturile!

1
- Reclamă -

Anul 2017 este anul producţiilor record pentru fermierii români care au obţinut recolte foarte mari. Şeful LAPAR, Laurenţiu Baciu, de exemplu, se laudă cu producţii de 15 tone la hectar la porumb, în condiţiile în care cultura nu a fost irigată, media pe totalul suprefeţei recoltate fiind estimată la circa 13 tone la hectar.

Laurenţiu Baciu are însă şi o problemă, furturile…

În acest an, a avut surpriza că şi alţii au dorit să se bucure de recolta lui, şi nu o dată, ci de două ori chiar cu tupeu maxim. Prima dată s-a trezit cu o combină în lanul de porumb, iar a doua oară la floarea soarelui, recolta fiind dusă direct la siloz. Iar cu astfel de situaţii se confruntă şi alţi fermieri…

Citește și Isuzu D-MAX are gardă la sol, propulsor și transmisie de SuperPickup

Despre producţiile foarte mari din acest an a vorbit şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Mihai Vișan, la conferință PRIA Agriculture.

Producțiile de grâu, rapiță, mazăre și orz obținute în acest an sunt cele mai mari din istoria țării”, a afirmat, joi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Mihai Vișan, la conferință PRIA Agriculture.

„În ceea ce privește producția agricolă în 2017, am obținut producții foarte bune în acest an la grâu, rapiță, mazăre, orz, cele mai mari din istoria țării, agricultorii beneficiind atât de subvenții la timp, cât și de o vreme favorabilă în majoritatea regiunilor”, a spus Mihai Vișan.

- Reclamă -

Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, producția totală de grâu, secară și triticale a fost anul acesta de circa 10,164 milioane tone, de pe o suprafață recoltată de 2,101 milioane ha, producția medie fiind de 4.836 kg/ha. La rapiță, s-au recoltat peste 1,684 milioane tone, de pe 592.312 ha, producția medie fiind de 2.884 kg/ha, iar la mazăre s-au recoltat 298.639 tone, de pe 107.593 ha, producția medie fiind de 2.776 kg/ha. Producția de orz și orzoaică a totalizat 2,017 milioane tone, de pe 459.968 ha, cu o producție medie de 4.942 kg/ha.

Anul trecut, producția de grâu a României a crescut cu circa 7% față de 2015, până la 8,413 milioane de tone, înregistrând o medie de peste 4 tone la hectar, în timp ce la rapiță a fost obținută o cantitate de 1,266 milioane de tone.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.