Legumicultorii disperați. Nu pot să strângă recolta din cauza ploilor

0
- Reclamă -

După ce în vară au avut parte de secetă, care le-a dijmuit serios producția, legumicultorii din Galați se confruntă acum cu alte probleme, la fel de mari. Din cauza ploilor din ultima perioadă, cantitățile de precipitații căzute au fost de circa 300 de litri în două săptămâni, se află acum în imposibilitatea de a intra pe câmp pentru a-și strânge recolta. Mai rău, nici nu se poate ara și drept urmare nu se pot efectua însămânțările de toamnă. Ori după un an 2016 dificil pentru producătorii din zonă, există toate premisele ca și 2017 să fie la fel de greu, dacă nu chiar mai dificil.

Daniel Ciuhureanu, un producător important de legume din zonă spune că în luna octombrie s-a recoltat doar 10% din ceea ce ar fi trebuit.

“Toată vara nu a plouat deloc, în timp ce în octombrie am avut decât vreo trei zile cu soare, restul perioadei a plouat. Producțiile au fost serios afectate, la ceapă, de exemplu, am fost în pierdere, producția s-a redus la jumătate față de cât era normal, la fel și prețurile. La 60 de bani primiți pentru un klogram de ceapă, producătorii sunt în pierdere”, a declarat Daniel Ciuhureanu.

Citește și:APIA se grăbește să dea banii fermierilor

 

Și la cereale, situația este „dezastruoasă”, pe fondul unor prețuri chiar mai mici decât cele de anul trecut. La grâu s-a ajuns la 60 de bani/kg față de 65 de bani, anul trecut, în timp ce porumbul se cumpără cu 57-60 de bani pe kilogram, nivel similar celui din 2015, a precizat Ciuhureanu. Ori în aceste condiții, dacă pornești de la zero și mai faci și investiții, este foarte greu să supraviețuiești, susține producătorul de legume din Galați.

Sursă foto: www.bloguluiflorica.blogspot.ro

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.