Lemn tăiat ilegal și confiscat de polițiștii vrânceni în valoare de 240 de mii de lei

1
material lemnos lemn de foc
Foto credit: Poliția Română

Poliţiştii vrânceni au confiscat în ultimele trei zile material lemnos în valoare de aproape 240.000 lei în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

 

„În perioada 10-12 noiembrie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Vrancea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul silvic. Pentru neregulile constatate, au fost înregistrate dosare penale pentru nouă infracţiuni la regimul silvic, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 78.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 975,826 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 239.000 de lei”, a precizat IPJ Vrancea.

Vezi și Romsilva scoate la licitaţie lemnul doar în sistem online

Potrivit sursei citate, poliţiştii au desfăşurat 22 de controale, opt la depozite de materiale lemnoase şi 14 la instalaţii de prelucrare a materialului lemnos, pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului.

La activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie rurală Goleşti, Gugeşti, Vidra, Coteşti, Tulnici, Odobeşti şi Panciu, dar şi specialişti ai Direcţiei Silvice şi ai Gărzii Forestiere Focşani, prin ocoalele silvice de la Focşani, Panciu, Dumitreşti şi Soveja.

un comentariu

  1. […] Poliţiştii vrânceni au confiscat în ultimele trei zile material lemnos în valoare de aproape 240.000 lei în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.   „În perioada 10-12 noiembrie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor… Cititi mai multe aici: Lemn tăiat ilegal și confiscat de polițiștii vrânceni în valoare de 240 de mii de lei […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here