Lemnul de foc este ”greșit” plafonat, spune Premierul Ciucă

3
lemne-taiate
- Reclamă -

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miecuri, la fabrica IVECO, despre preţul stabilit pentru plafonarea la lemnul de foc, stabilit prin ordonanţă, că se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vor lua măsuri de corectare. 

Premierul nu a spus însă nimic despre o eventuală demisie de onoare a ministrului de resort.

Premierul a precizat că au puterea să recunoască acolo unde greşesc şi să ia măsuri în consecinţă.

”La Ministerul Mediului s-a făcut o analiză cât costă un metru cub de lemne, la Romsilva şi preţul mediu pe care ni l-au comunicat în analiza făcută înainte de a lua decizia s-a menţionat 200 de lei pe mc, la lemn, şi am considerat că 400 de lei asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc”, a spus şeful Executivului.

Premierul a precizat că se vor lua măsuri de corectare.

”Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă”, a spus premierul.

Coaliţia de guvernare ia în calcul eliminarea pragului de 400 de lei pentru plafonarea preţului la lemne şi introducerea unei formule de compensare pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne de foc.

- Reclamă -

Exporturile de lemne vor fi interzise, au precizat surse guvernamentale.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Premierul Nicolae Ciucă a declarat miecuri, la fabrica IVECO, despre preţul stabilit pentru plafonarea la lemnul de foc, stabilit prin ordonanţă, că se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vor lua măsuri de corectare.  Premierul nu a spus însă nimic despre… Cititi mai multe aici: Lemnul de foc este ”greșit” plafonat, spune Premierul Ciucă […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.