Lupu, Agra Asigurări: panică în piața românească a asigurărilor agricole

1
asigurarea recoltelor
asigurarea recoltelor
- Reclamă -

Războiul din Ucraina și creșterea prețului cerealelor la bursă au generat panică în piața românească a asigurărilor agricole, astfel că fermierii au crescut semnificativ suprafața de teren și sumele asigurate.

 

Până acum, județul cu cele mai multe daune solicitate este Constanța, urmat de Giurgiu și Timiș, unde seceta, grindina și ploaia torențială au produs pagube mari asupra culturilor.

“Sumele de asigurare per hectar s-au dublat, comparativ cu anul trecut, dublându-se implicit și sumele despăgubite. Prin urmare, anul trecut tarifele medii s-au ridicat la 15 euro/hectar, iar anul acesta au atins peste 25 euro/hectar.

Conflictul din Ucraina și creșterea prețului cerealelor la bursă au generat multă panică în piață, iar fermierii și-au majorat sumele de asigurare”, a declarat pentru Profit.ro Horia-Adrian Lupu, directorul general al Agra Asigurări România.

Suprafața totală asigurată s-a majorat cu 50%, iar Agra a depășit pragul de 1 milion de hectare asigurate la nivel național.

În ceea ce privește riscul de secetă – fenomen care apare în perioade diferite de vegetație și afectează atât culturile de toamnă, cât și pe cele de primăvară – compania a adus în piața de asigurări din România acoperiri suplimentare cu perioade determinate pentru fiecare risc în parte.

- Reclamă -

Oros anunță bani pentru irigații și pledează pentru asigurarea recoltei

“În momentul de față, cel mai afectat județ este județul Constanța, cu peste 250 de avizări de daune, urmat de județele Giurgiu și Timiș, unde seceta pedologică, grindina și ploaia torențială au produs pagube semnificative asupra culturilor. Numărul avizărilor va crește însă semnificativ având în față lunile iulie și august, care, în general, sunt perioadele în care apar cele mai multe avizări de daune”, spune Lupu.

Acesta se așteaptă ca piața asigurărilor agricole să continue să crească în anii următori, întrucât din ce în ce mai mulți fermieri înțeleg necesitatea unei polițe, și remarcă totodată creșteri pentru pachete specifice, precum cel de reînsămânțare.

Majoritatea clienților aleg însă în continuare să-și asigure riscurile standard – îngheț, incendiu, furtună sau grindină.

 

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Războiul din Ucraina și creșterea prețului cerealelor la bursă au generat panică în piața românească a asigurărilor agricole, astfel că fermierii au crescut semnificativ suprafața de teren și sumele asigurate.   Până acum, județul cu cele mai multe daune solicitate este Constanța, urmat de Giurgiu… Cititi mai multe aici: Lupu, Agra Asigurări: panică în piața românească a asigurărilor agricole […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.