Olt: recolte de grâu mai mici faţă de anul trecut cu aproximativ o tonă la hectar

1
- Reclamă -

Fermierii din judeţul Olt au obţinut anul acesta, la grâu, recolte mai mici faţă de anul trecut cu aproximativ o tonă la hectar, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Luminiţa Mareş.

Până în prezent, grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de 55.000 de hectare din suprafaţa totală de 130.000 de hectare, iar producţia medie a fost de circa 4.500 kilograme pe hectar.

„Campanie de recoltare a grâului este în desfăşurare, a fost recoltat pe 55.000 de hectare, cu o producţie medie de 4.500 kilograme pe hectar, fiind fermieri care au obţinut şi 5.000 kilograme pe hectar, dar şi fermieri care au avut randamente mai slabe, de circa 4.000 kilograme pe hectar”, a spus Luminiţa Mareş.

Vezi și Prețul grâului, în scădere

Aceasta a precizat că din discuţiile cu fermierii a reieşit că preţul grâului a scăzut în ultima săptămână faţă de săptămânile anterioare, ajungând la 1,3 lei pe kilogram, de la 1,6 lei pe kilogram la începutul campaniei de recoltare.

În această săptămână fermierii din judeţul Olt au început recoltarea rapiţei, cu randamente între 2.000 şi 3.000 de kilograme pe hectar.

„În această perioadă a început şi recoltarea rapiţei, pe o suprafaţă de 2.200 de hectare, cu o producţie între 2.000 şi 3.000 de kilograme pe hectar. La rapiţă, fermierii spun că preţul este 3,2 lei pe kilogram”, a mai adăugat Luminiţa Mareş.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Fermierii din judeţul Olt au obţinut anul acesta, la grâu, recolte mai mici faţă de anul trecut cu aproximativ o tonă la hectar, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Luminiţa Mareş. Până în prezent, grâul a fost recoltat pe o suprafaţă… Cititi mai multe aici: Olt: recolte de grâu mai mici faţă de anul trecut cu aproximativ o tonă la hectar […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.