MADR: au început plățile pentru programul „Tomata”

1

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că au fost demarate plățile pentru beneficiarii programului de tomate, astfel că, până la data de 5 iunie 2019 un număr de 214 beneficiari și-au primit deja banii, în suma totală de 3 milioane lei. Totodată, alte 1.757 de dosare se află în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor MADR, banii să ajungă direct la fermieri.

Direcțiile Agricole Județene asteaptă depunerea deconturilor justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minima necesară de 2000 kg/1000 mp, termenul limită de valorificare a producției obținute fiind data de 15 iunie 2019.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al treilea an de împlementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai și pâna în decembrie.

Condiții de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro/an:

– Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;

– Să obțina o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționață;

– Să fie înregistrați în evidentele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Citește și Programul guvernamental;Tomate a fost lansat oficial

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here