MADR: Cadrul legal pentru plăţile cuvenite fermierilor a fost aprobat în şedinţa de guvern

1
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii anunţă că în şedinţa Guvernului de luni a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, aferente politicii agricole comune, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2021-2027 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

 

Ministerul Agriculturii arată că prin acest act normativ se asigură inclusiv cadrul legal pentru plata a peste 1 miliard de euro sub forma avansurilor din campania de plăţi derulată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2023.

Potrivit Ministerului Agriculturii, ”prin actul normativ se asigură cadrul financiar general pentru gestionarea asistenţei financiare nerambursabile alocate României din FEADR şi respectiv FEGA, în perioada de programare 2021-2027 pentru care, în bugetul MADR, a fost prevăzută, doar pentru anul 2023, următoarea anvelopă financiară: 10.846.520.000 lei credite de angajament şi 8.850.675.000 lei credite bugetare”.

”Astfel, a fost stabilit mecanismul de finanţare pentru schemele de sprijin direct şi intervenţiile PS 2021 – 2027 finanţate din FEGA şi FEADR, pentru măsurile de reglementare sau sprijinire a pieţelor agricole. De asemenea, ordonanţa creează cadrul legal pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii – ANT în sectoarele vegetal şi zootehnic, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, se arată în comunicat.

Inițiativă – Poftim Brânza Românească

- Reclamă -

Ministerul Agriculturii mai arată că prin acest act normativ se asigură inclusiv cadrul legal pentru plata a peste 1 miliard de euro sub forma avansurilor din campania de plăţi derulată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2023.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ministerul Agriculturii anunţă că în şedinţa Guvernului de luni a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, aferente politicii agricole comune, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de… Cititi mai multe aici: MADR: Cadrul legal pentru plăţile cuvenite fermierilor a fost aprobat în şedinţa de guvern […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.