Peste 300 de ferme zootehnice au fost distruse sau avariate în Ucraina

0

Taras Vysotskyi, prim-adjunct al ministrului ucrainean al Politicii Agrare şi Alimentaţiei a declarat că aproximativ 7.000 de bovine şi 3,5 milioane de păsări de curte au murit în urma invaziei, relatează Ukrinform.

 

În acelaşi timp, potrivit acestuia, Ucraina dispune de toate premisele pentru dezvoltarea eficientă a industriei cărnii şi a potenţialului de export. pentru dezvoltarea cu succes a industriei zootehnice, trebuie depăşite mai multe provocări.

 

Una dintre ele este energia. „Zootehnia este o industrie în care nu poate exista nicio pauză în producţie. Pentru ca acest sector să se dezvolte şi să fie stabil, avem nevoie de o aprovizionare constantă cu hrană pentru animale şi de o aprovizionare neîntreruptă cu energie”, a subliniat vice-ministrul.

 

El a adăugat că una dintre sarcinile importante ale zootehniei este exportul de produse. Pentru nouă luni ale anului 2023, volumul exporturilor de carne a crescut cu peste 10% faţă de 2022.

Exportul de carne de porc a crescut de aproape 2,5 ori. Potrivit prognozei, producţia de carne de porc din acest an va creşte cu 4% faţă de anul precedent.

Fermierii avertizați să nu ardă miriştile

Conform prognozei pe termen scurt pentru 2024, se aşteaptă o stabilizare a volumelor de producţie de carne de pasăre şi de porc. După cum s-a raportat, în 2022, Ucraina a exportat carne şi organe comestibile în valoare de 925 de milioane de dolari, în creştere cu 9% faţă de 2021.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here