Margarina și o serie de mezeluri aproape interzise în UE

2
mezeluri-elit

Reţetele mezelurilor, produselor de patiserie și margarinei trebuie schimbate până la 1 aprilie 2021. Altfel, aceste produse nu vor mai putea fi vândute.

Despre margarină, trebuie subliniat că alimentul prezent azi pe masa celor mai puțin informați cu privire la ce mănâncă, aceasta a fost o invenție a armatei germane în al doilea Război Mondial. Inițial margarina nu a fost aliment, ci un substitut pentru vaselina necesară lubrifierii angrenajelor sau ca substitut al motorinei care era din ce în ce mai greu de produs de către industria de război a Germaniei Naziste.

Uniunea Europeană a adoptat un nou regulament, care limitează cantitatea de acizi graşi nesaturaţi pe care o pot conţine alimentele.

Citește și Producătorul de mezeluri Matis a intrat pe segmentul lactatelor

Pe lista celor care au prea multe astfel de substanţe se află produsele fast food, biscuiţii, floricelele pregătite la microunde, chipsurile şi supele la plic. Acizii graşi nesaturaţi sunt consideraţi responsabili pentru 50.000 de decese înregistrate, anual, în Europa. Pot provoca boli cardiovasculare, diabet, cancer.

2 comentarii

  1. […] Reţetele mezelurilor, produselor de patiserie și margarinei trebuie schimbate până la 1 aprilie 2021. Altfel, aceste produse nu vor mai putea fi vândute. Despre margarină, trebuie subliniat că alimentul prezent azi pe masa celor mai puțin informați cu privire la ce mănâncă, aceasta a fost… Cititi mai multe aici: Margarina și o serie de mezeluri aproape interzise în UE […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here