Mesajul oierilor către retaileri: vindeți miei românești, nu carne din afară, aproape expirată

2

Fermierii români le cer retailerilor să nu îi saboteze în preajma sărbătorilor pascale. Astfel, prin intermediul Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România (ACEBOP), fermierii le solicită rețelelor de distribuție sa vândă miei românești.

”Carnea noastră este mult mai proaspătă și mai gustoasă decât cea din alte state membre. Excedentul de miei din acest an nu justifică achizițiile intracomunitare”, arată președintele ACEBOP, dr. Mary Pană.

Liderul organizației de fermieri arată că există o legislație europeană permisibilă care permite tot felul de ”jocuri” menite să crească profiturile în detrimentul calității cărnii vândute consumatorului român. ”Se achiziționează carne din exterior în ultimele zile de valabilitate, se tranșează aici și se adaugă un alt termen de valabilitate – 7-10 zile, după caz și formă de ambalare. Carnea își pierde savoarea și poate deveni, în unele cazuri, un risc pentru consumator”, subliniază Mary Pană.

”Solicităm, asa cum o facem de ani de zile, să se pastreze termenul de valabilitate inițial, să nu mai fie păcălit consumatorul cu marfă externă. În același timp și consumatorul să caute să se informeze mai bine asupra cărnii, să nu vadă doar prețul”, este apelul ACEBOP.

Fermierii subliniază: ”Carnea românească de oaie este în topul preferințelor statelor din Orientul Mijlociu, state care au de mulți ani o cultură a cărnii de ovine de calitate – Ovinele din România sunt crescute pe pășuni naturale, cu dragoste. Carnea noastră este mai scumpă pentru că este proaspătă, animalele sunt crescute în condiții deosebite și alocăm un timp mai mare. Animalele sunt crescute liber, nestresate, nu cunosc spațiile inchise”, se arată în comunicarea ACEBOP

Citeşte şi Mesajul Preşedintele Iohannis pentru tinerii din agricultură

2 comentarii

  1. […] Fermierii români le cer retailerilor să nu îi saboteze în preajma sărbătorilor pascale. Astfel, prin intermediul Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România (ACEBOP), fermierii le solicită rețelelor de distribuție sa vândă miei românești. ”Carnea noastră este mult mai proaspătă și… Cititi mai multe aici: Mesajul oierilor către retaileri: vindeți miei românești, nu carne din afară, aproape expirată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here