Ministerul Agriculturii: 410 milioane de euro pentru agricultură şi industria alimentară

1
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a susţinut o conferinţă de presă privind măsurile de relansare economică în domeniul agriculturii.

 

Executivul a publicat miercuri Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, care prevede alocarea a 410 milioane de euro pentru agricultură şi industria alimentară, reprezentând investiţii în construcţia unor depozite de comercializare a produselor agricole, granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii şi granturi de finanţare pentru antreprenoriat rural, precum şi fonduri pentru instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.

În ceea ce priveşte finanţarea depozitelor de comercializare a produselor agricole, planul prevede construcţia a opt depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale.

Valoarea investiţiei este de 120 milioane de euro.

- Reclamă -

Documentul mai prevede granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii, respectiv achiziţia de kit-uri pentru irigaţii – 6.000 euro/beneficiar, bugetul alocat fiind de 48 milioane de euro.

Un nou utilaj inovativ pentru îngrijirea pomilor își face loc pe piața românească

Guvernul a planificat granturi de finanţare pentru antreprenoriat rural.

Obiectivul constă în „sprijinirea directă a activităţilor de procesare şi de distribuţie a produselor agricole obţinute de micii producători; valoare grant:

40.000 euro/2 locuri de muncă create

până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create”.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat se ridică la 200 milioane de euro.

În ceea ce priveşte ‘Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat’, bugetul estimativ este de 42 milioane de euro, din care 20 milioane de euro alocare distinctă pentru tinerii din afara graniţelor în scopul reîntoarcerii în ţară a celor cu experienţă şi formare în domeniul agricol. „Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract cu suprafaţă de maxim 50 de ha, aparţinând domeniului public sau privat al statului”, se precizează în document.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.