MADR le va aloca fermierilor 143,34 milioane lei

1
bani, sprijin
bani, sprijin

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că le va aloca fermierilor 143,34 milioane lei.

Ministerul Agriculturii precizează că ”plata către beneficiari va fi efectuată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi DAJ-uri în perioada imediat următoare”.

Din suma totală, 95,85 milioane lei sunt pentru plata măsurilor delegate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)  către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv: 36,82 milioane lei – agromediu şi climă; 6,91 milioane lei –  agricultură ecologică; 52,11 milioane lei – plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, sumele alocate reprezentând avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor.

De asemenea, 40,94 milioane lei sunt pentru implementarea Programului pentru şcoli ce constă în distribuţia în cadrul unităţilor şcolare de fructe, legume, lapte si produse lactate. Iar 6,21 milioane lei reprezintă prima plată pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

 

Citește și: A crescut cota României de pescuit la calcan

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here