Ministrul Agriculturii, îndrăgostit de produsele tradiționale românești

1

 Ministrul Agriculturii Petre Daea este un mare fan al produselor tradiționale românești. La Târgul Mare de Primăvară de la Răcăşdia a vizitat toate standurile producătorilor autohtoni.

„Toate produsele tradiţionale româneşti sunt extraordinar de bune şi mă bucur că sunt prezente şi aici, ca şi la celelalte târguri, demonstrând o preocupare deosebită în domeniu şi, totodată, o dezvoltare a consumului, pentru că aceste produse sunt cerute. Trebuie să promovăm produsele noastre, pentru că merită. Am regăsit un fermier, care anul trecut m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a-şi valorifica mierea, iar acum mi-a mulţumit. El a apreciat foarte mult actul normativ care este în Parlament, privind acordarea unui borcan de miere pentru elevi, la o lună, în aşa fel încât să rezolvăm cele două probleme, pe de o parte o hrană sănătoasă pentru copii, dar şi o valorificare pe măsură pentru cei care se ocupă cu albinăritul”, a declarat ministrul Agriculturii.

Pe de altă parte, ministrul a vorbit și despre adoptarea ”Legii Muntelui”: ” În parlament avem, la ora actuală, o Lege a Muntelui, o lege extraordinar de valoroasă, cu programe directe pentru realizarea de abatoare, de microabatoare, de unităţi de preluare, de valorificare a produselor din zona montană, o zonă bogată în tradiţii şi o zonă foarte apreciată de toţi cei care intră în arealul acesta”.

Citeşte şi: Pas cu pas, am trimis 1100 de tone de lână la export

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here