România vrea să acceseze, în 2018, 3,2 miliarde de euro de la UE pentru agricultură

0

Ţara noastră doreşte să acceseze 3,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru agricultură, anul acesta. Suma este puțin mai mică față de aceea din 2017,  3,3 miliarde de euro, o parte din vină ”o poartă” procedurile greoaie, care descurajează doritorii.

„Şi noi, şi Comisia Europeană, şi cu atât mai mult oamenii de jos au realizat că o serie întreagă de proceduri sunt foarte grele. Unele dintre ele te aduc în pragul disperării şi a renunţării de a mai urma un asemenea drum. Suntem într-o înţelegere deplină cu Comisia Europeană, care a avut multe iniţiative privind uşurarea procedurilor. Şi noi avem la fel norme interne care, unele, au sfidat imaginaţia şi a trebuit să le corectăm pentru a putea intra în planul execuţiei cu o anumită viteză. S-a făcut şi mai trebuie făcut, inclusiv Comisia Europeană e conştientă de acest lucru. Nu este dată, prilej în care să nu discutăm despre modul concret în care să schimbăm ce trebuie, astfel încât să realizăm ce ne-am propus fiecare”, a spus ministrul Petre Daea într-o conferință de presă.

La finele anului trecut, Daea declara că fondurile europene pentru agricultură care au intrat în România în 2017 se ridică la 3,3 miliarde de euro, ceea ce este un rezultat bun, onorant şi onorabil, dar care ne solicită în continuare multă atenţie.

Citește și: Dramatic, 124 de milioane de oameni au fost afectați de foamete în 2017

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here