Ministrul Agriculturii, nostalgic după programele „Fermierul” şi „Primul tractor”

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, promite fermierilor care se asociază  impozite reduse la jumătate, dar și programe precum „Fermierul” sau „Primul tractor”, care s-au bucurat de succes printre fermieri în trecut.

“Avem deja în Parlament o Lege a cooperației și vom veni la fel de repede cu cea a asociațiilor care prevede facilități fiscale pentru agricultorii care se asociază. Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor, săptămâna trecută, pe mai multe chestiuni importante care privesc agricultura și agricultorii care se asociază. Săptămâna viitoare ne vom întâlni din nou, cu soluții pe care le vom analiza concret și mă refer la reduceri de impozite, care să îi stimuleze să se asocieze. În cazul acesta vorbim de reduceri la jumătate față de cele pe care ar trebui să le plătească fermierii care s-ar asocia în acest moment. Voi merge marți în Comisiile reunite din Parlament pentru a le prezenta și a avea acordul lor”, a declarat, joi, Achim Irimescu, la postul public de televiziune.

CITEȘTE ȘI Cât costă un tractor universal

Ministrul promite fermierilor care se asociază anumite facilităţi, mai trebuie însă  ca acestea să se şi concretizeze.

„Am discutat cu ministrul Finanțelor să facem un program gen „Fermierul”, „Primul tractor” sau pentru orice alte utilaje costisitoare pe care să le dăm doar către asociații. Vreți să cumpărați o combină care este scumpă, atunci asociați-vă”, a spus ministrul Agriculturii.

CITEȘTE ȘI Strategie de business: Fermierii încep să-și diversifice culturile

- Reclamă -

Cele două programe au fost apreciate de fermieri, chiar dacă au stârnit şi anumite controverse. Dincolo de toate acestea, intenţia Ministerului Agriculturii a fost de stimula investiţiile în agricultură.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.