Ministrul italian al Agriculturii s-a întâlnit cu ambasadorul român în Italia: nimic concret despre reîntoarcerea românilor la lucru

0

Autorităţile italiene dau asigurări privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, conform ministrului italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova, care a avut luni o întâlnire de lucru cu ambasadorul României George Bologan.

Agroteca a anunțat întâlnirea, se sugera că discuțiile vor avea în vedere reîntoarcerea românilor în peninsulă, la lucrări agricole.

Oficialul italian a subliniat totodată aprecierea pentru contribuţia fundamentală a muncitorilor români la piaţa agricolă italiană, conform unui comunicat de presă dat publicităţii de ambasadă.

Şeful misiunii diplomatice române a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezenţa lucrătorilor români pe piaţa agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităţilor competente române.

Ambasadorul a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate. El a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii
economice, în contextul COVID-19.

Urzica, planta care oferă sănătate, protecţie şi curaj

Întâlnirea de lucru avută luni de ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, cu ministrul italian a avut loc la solicitarea părţii italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă şi instituţiile italiene.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here