Ministrul Mediului din Franţa şi-a dat demisia din cauza schimbărilor climatice

0

Ministrul Mediului din Franţa, Nicolas Hulot, şi-a anunţat demisia marţi, motivându-şi decizia prin lipsa progresului în lupta cu schimbările climatice dar şi în alte obiective, scrie Reuters.

Hulot a declarat că decizia sa, luată luni dimineață, a fost rezultatul unei “acumulări de dezamăgiri” în legătură cu inadecvarea pașilor pentru combaterea schimbărilor climatice, apărarea biodiversității și abordarea altor amenințări la adresa mediului.

Fost prezentator TV și activist, Hulot a declarat într-un interviu la postul de radio France Inter că nu l-a informat încă pe președintele Emmanuel Macron despre decizia sa de a demisiona.

Hulot a obținut rezultate ridicate în sondajele de popularitate, iar plecarea lui va fi o lovitură pentru Macron.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, a declarat că „regretă” decizia lui Hulot.

„Nu înţeleg de ce îşi dă demisia când am avut atâtea succese în primul an, datorate lui. Nu a câştigat toate bătăliile, dar aşa merg lucrurile. Este o lovitură din care ne vom reveni”, a adăugat Griveaux.

Hulot, care a fost deranjat de hotărârea guvernului de a reduce dependența Franței de energia nucleară, și-a anunțat plecarea, după ce guvernul a declarat că va relaxa legile privind vânătoarea, o măsură menită să crească popularitatea preşedintelui Macron în zonele rurale.

Citeşte şi ANSVSA: Pesta rumegătoarelor mici amenință România

În interviul său acordat postului de radio, totuși, Hulot a subliniat insuficiența “mini-pașilor” luaţi de Franța și de alte națiuni pentru a încetini încălzirea globală și pentru a preveni prăbușirea biodiversității.

La aflarea veştii, mai multe ONG-uri de mediu din Franţa au reacţionat pe Twitter.

Directorul Greenpeace Franţa Jean-François Julliard a spus: “Nicolas Hulot demisionează după o vară care ne-a arătat ce ne aşteaptă, suntem de acord că, în fața celui mai mare pericol pentru om, guvernul lui Emmanuel Macron și Edouard Philippe este problema și nu soluția”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here