Ministrul Radu Ștefan Oprea, despre tractorul românesc Tagro: „Noul Duster al utilajelor agricole ar putea cuceri piețele tradiționale”

0
TAF Irum Reghin

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Ștefan Oprea, a vizitat compania IRUM din Reghin, producătorul tractoarelor Tagro și a apreciat că aceste utilaje ar putea cuceri piețele tradiționale la fel ca marca Duster a producătorului de autovehicule Dacia, scrie Revista Patronatelor.

„IRUM – O companie românească, a omologat noul tractor de concepție proprie. Familia Oltean a investit în centrul de cercetare dezvoltare pariind pe creativitatea inginerilor autohtoni. Unii s-au întors chiar din Italia. Și au reușit”, a scris Radu Ștefan Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Cucerirea piețelor ar putea fi realizată „inclusiv cu sprijinul consilierilor economici”

„I-am vizitat cu un scop precis. Să le propun atacarea piețelor tradiționale unde tractorul românesc este cunoscut și apreciat pentru robustețea lui. Lucrul acesta poate fi realizat inclusiv cu sprijinul consilierilor economici prezenți pe aceste piețe și prin intermediul programelor de promovarea a exportului sau a misiunilor economice”, a menționat oficialul.

Cred că tractorul românesc poate fi unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton. Mizând pe această reușită, Reghinul poate deveni un nou pol de dezvoltare. În jurul unei linii de asamblare, pe o rază se 100 km, de obicei, apar investițiile firmelor furnizoare de subansamble. Deci, și alte companii pot profita de succesul tractorului românesc.

Reghin, citadela viorilor: „Familia Gliga poate deveni sursă de inspirație pentru alți antreprenori”

În cazul familiei Gliga, vizitată de ministrul Radu Ștefan Oprea, cunoscuții producători ai viorilor cu același nume, recunoașterea internațională a venit demult. „Atât pentru calitatea instrumentelor muzicale produse, exportate în proporție de 95%, cât și prin numărul impresionant al trofeelor câștigate de clubul de dans modern”.

„Familia Gliga poate deveni sursă de inspirație pentru alți antreprenori români. Investiția în brandul propriu este și o contribuție la crearea brandului de țară”, a scris ministrul.

De asemenea, „mulțumesc lui Vasile Gliga, președintele organizației PSD Mureș, pentru oportunitatea de a mă întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri, ai autorităților locale și județene din Mureș”.

„M-am reîntâlnit cu SUN-iștii generația 2017 și am aflat cu mare plăcere că firma Crown Cofee a deschis deja a treia cafenea în Târgu Mureș. Le-am recomandat atunci să se extindă prin franciză și mi-au confirmat acum că se gândesc serios la acest lucru pentru că se simt pregătiți”, a mai notat oficialul.

SURSA: Revista Patronatelor

Citeşte şi Furia PSD după alegeri: ”Fermierii să dea subvenția înapoi!”

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here