Întreținerea gazonului: motocoasa nemțescă, ecologică, cu autonomie de până la 40 de minute

0
gazon-motocoasa-stihl-fsa-56
- Reclamă -

Înființarea unui gazon comportă mai multe etape și începe cu stabilirea locului unde va fi însămânțată iarba, dacă nu cumva în al avem deja stabilit, continuând cu curățarea terenului, nivelarea și fertilizarea lui, până la etapa de semănat, toate acestea fiind urmate de lucrările de întreținere.

Momentul prielnic pentru prima cosire a gazonului poate variază cam la 2 și 3 săptămâni de la semănare. Atunci când iarba ajunge la 10 cm se taie aproximativ 5-6 cm din înălțimea acesteia. Aici, atenție la uneltele folosite! Pentru a nu smulge firele din rădăcină, unealta folosită trebuie să aibă o lamă foarte bine ascuțită.

În continuare, pentru întreținerea curentă a gazonului se va tăia aproximativ 1/3 din înălțimea ierbii. Frecvența cosirii variază în funcție de anotimp. Primăvara și în prima lună din toamnă se poate face odată pe săptămână, pentru ca vara intervalul să ajungă chiar și la 15 zile. Ultima cosire înainte de venirea iernii se face prin luna noiembrie, iar firul se lasă cam la înălțimea de 5-6 cm.

Cum ziceam mai sus, pentru a nu deteriora gazonul, smulgând firele în timpul cosirii, trebuie să avem grijă ce unelte folosim. De curând nemții de la STIHL au lansat și piața românească motocoasa cu acumulator FSA 56, pe care o laudă ca fiind „una dintre cele mai fiabile utilaje de acest tip la nivel mondial”.

Baterii cu autonomie de până la 40 de minute – cât îți faci treaba în curte

Această motocoasă este configurată special pentru curțile medii şi mari și poate fi folosită pentru a cosi în autonomie totală până la 100 de metri pătrați de gazon, cu acumulatorul cel mai mic. Acest model are variante de dotare și cu acumulatori mai puternici și cu ajutorul lor, aparatul poate cosi iarba de pe 300 metri pătrați, având o autonomie de lucru de până la 40 de minute. Practic, suficient timp pentru a-ți face treaba în curte.

Mai mult, producătorii au calculat că în cazul marginilor de gazon, cu un FSA 56 se pot tunde chiar și 1000 de metri liniari, dacă se folosește cel mai puternic acumulator. Încărcarea completă a acumulatorului se face în aproximativ 3 ore, iar utilizatorul poate beneficia de puterea maximă a utilajului până la descărcarea totală a acestuia.

- Reclamă -

gazon-motocoasa-stihl-fsa-56

Un motoutilaj ecologic și cu nivel redus de zgomot

Pe lângă capacitățile sale tehnice, motocoasa FSA 56 este și un motoutilaj ecologic. Pe lângă faptul că nu emite noxe în atmosferă, ceea ce mai face din noua motocoasă STIHL un utilaj eco este și nivelul scăzut al zgomotului. Astfel, poluarea fonică este redusă considerabil, iar protecţiile pentru urechi nu mai sunt necesare. În plus, eficiența la folosire se face remarcată și prin sistemul de ajustare a tijei „la buton”, astfel că FSA 56 poate fi reglată instant în funcție de înălțimea utilizatorului.

Folosirea motouneltelor cu acumulator este noua tendință promovată la nivel mondial, în ceea ce privește îngrijirea și amenajarea spațiilor verzi, iar STIHL a dezvoltat o gamă întreagă de astfel de utilaje, care cuprinde foarfeci pentru gard viu, motoferăstraie, suflante și chiar mașini de tuns iarba. Astfel, un alt avantaj al folosirii acestui sistem este  că un singur acumulator se potrivește pentru toate uneltele, nemaifiind necesară achiziția unuia nou dacă beneficiarul își cumpără un utilaj din altă categorie, ceea ce are ca efect o optimizare consistentă a costului.

Sursă foto: www.morami.ro

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.