Muncitorii români pleacă spre Italia: ”incluse în circuitul de producție, știu deja ce să facă imediat”

3 iunie, odată cu decizia Guvernului de a redeschide granițele Italiei, ar trebui rezolvate și problemele legate de lipsa de forță de muncă

0
cartelul-agricultură
Utilaj plantat şpalieri
- Reclamă -

Muncitori sezonieri calificați români pleacă către Italia: „persoane pe care le cunoaștem de mulți ani, care vor lucra la firmele agricole conform protocoalelor de siguranță, atât în ​​Abruzzo, cât și în provincia Mantova”, explică Massimiliano Giansanti, președintele Confagricoltura, citat de La Stampa și preluat de RAdor.

Și, Giansanti mai afirmă: „Sunt persoane care, incluse în circuitul de producție, știu deja ce să facă imediat. Pe măsură ce va fi o relaxare a diferitelor restricții, întreprinderile se organizează. Compania asigură respectarea protocoalelor de sănătate stabilite împreună cu structurile sanitare regionale”.

Apoi, începând din 3 iunie, odată cu decizia Guvernului de a redeschide granițele Italiei, ar trebui rezolvate și problemele legate de lipsa de forță de muncă pe câmpurile agricole care, în urma măsurilor prevăzute în decretul de relansare economică a Italiei – regularizarea migranților și posibilitatea angajării acestora pe baza cetăţeniei.

Potrivit Asociației Coldiretti, este vorba despre aproximativ 150.000 de muncitori sezonieri care provin în principal din România, Polonia și Bulgaria. „Pentru a garanta siguranța, așteptăm acum semnarea protocolului anti-contaminare pentru sectorul agricol decis de ​​miniștrii competenți împreună cu membrii Institutului Național de Asigurări împotriva accidentelor de muncă (INAIL). Companiile noastre agricole lucrează deja la organizarea transferului în Italia”, explică Ettore Prandini, președintele Coldiretti.

Redeschiderea frontierelor cu țările din UE salvează recoltele italiene. 

Deschiderea frontierelor italiene pentru cetățenii europeni nu numai că favorizează turismul, dar salvează și recoltele Made in Italy de pe câmpurile agricole, odată cu întoarcerea a aproximativ 150.000 de muncitori sezonieri comunitari provenienți din România, Polonia și Bulgaria, dar și din alte țări europene care au fost blocate de închiderea granițelor din cauza pandemiei, susține Coldiretti, care comentează pozitiv posibilitatea redeschiderii frontierelor, începând cu 3 iunie, fără a fi nevoie de carantină pentru cetățenii europeni, cu începere deja de luni a unei coordonări la nivel european, scrie si Giornale di Puglia, preluată de Rador.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.