Negrescu: Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar

2

Fiecare agricultor din Uniunea Europeană trebuie să beneficieze de un sprijin similar, a declarat, vineri, la Panciu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Declarația a fost făcută în cadrul Consultărilor cetăţeneşti privind viitorul Uniunii Europene, având ca temă Politica Agricolă Comună şi Dezvoltare Locală.

Acesta a adăugat că produsele din magazine trebuie să aibă un nivel de calitate „pe care doar producătorii europeni îl pot oferi”.

„Subvenţiile primite de agricultori vin într-o mare măsură din resurse puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Or această subvenţie, evident, ar trebui, în opinia noastră, să crească. Este normal ca fiecare agricultor din Uniunea Europeană să beneficieze de un sprijin similar. Concurăm pe o piaţă comună, or ca să concurăm, avem nevoie de un sprijin similar. Este important pentru consumatori ca, atunci când intră într-un magazin, să aibă posibilitatea să achiziţioneze un produs european, un produs care se ridică la un nivel de calitate pe care doar producătorii europeni îl pot oferi. Or această dezbatere, în Panciu, ne poate permite să discutăm inclusiv despre aceste aspecte”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor, a declarat că Guvernul susţine egalizarea plăţilor.

Citește și Ajutor guvernamental pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

„Ministerul Agriculturii, Guvernul României, se pronunţă pentru o egalizare a acestor plăţi. Dificultăţile pe care le au agricultorii din România le au şi cei din Franţa, şi cei Spania, şi cei din Germania, deci, practic, pe o piaţă concurenţială comună ar trebui să avem o egalitate de subvenţii. Sper că lucrul acesta va fi înţeles la nivel european, deşi există şi o oponenţă”, a declarat secretarul de stat Alexandru Potor.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here