Nutreț pentru vaci care ajută în lupta cu încălzirea globală

4

O companie din Elveţia a dezvoltat un nutreţ care reduce cantitatea de gaze cu efect de seră, în special metan, emanate în atmosferă de fermele de vaci ajutând astfel în lupta cu încălzirea globală.

O singură vacă produce anual echivalentul a circa trei tone de dioxid de carbon (CO2), susţine Agolin, companie cu sediul în oraşul elveţian Biere, în apropiere de Lausanne.

Cofondatorul şi directorul general al companiei, Kurt Schaller, a declarat pentru Reuters că nutreţul specializat poate contribui la reducerea emisiilor cu 10%.

”Vindem amestec pentru circa un milion de vaci pe an… În Uniunea Europeană sunt 25-28 de milioane de vaci, aşadar este un procent important. Acesta reprezintă astăzi o reducere de 300.000 de tone de CO2”, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sectorul zootehnic este răspunzător de până la 18% din gazele cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală

Aproape un sfert din această cantitate provine de la flatulenţa bovinelor.

Agolin a precizat că testele efectuate au demonstrat că produsele companiei sale ajută de asemenea la creşterea producţiei de lapte şi la eficientizarea procesului de hrănire, beneficii uşor de cuantificat de către fermieri.

Citește și Vacile care mănâncă alge produc mai puține gaze

 

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here