O linie ferată cu ecartament larg a fost redeschisă în Portul Galați pentru trenurile din Ucraina

2
linie ferata ecartament mărit, Galați
- Reclamă -

O linie ferată cu ecartament larg – rusesc – din Portul Galaţi a fost redeschisă joi dimineaţă, a anunţat SRCF Galaţi. Linia poate asigura transportul feroviar de marfă din Ucraina și din Republica Moldova, fiind construită după standardul sovietic, cu o distanță mai mare între șine față de standardul european.

CFR SA precizează într-o postare pe Facebook că SRCF Galaţi a redeschis la ora 8:00 linia de cale ferată, cu ecartament larg, 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri, după 22 de ani.

„Redeschiderea acestei linii feroviare cu ecartament larg, în lungime totală de 3,58 km, va avea un impact economic important pentru transportul feroviar de marfă, atât prin creşterea traficului pe teritoriul României, dar şi a transporturilor de cereale din Ucraina, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova (CFM)”, spun reprezentanţii companiei.

Vezi și Coridor maritim pe Marea Neagră pentru cerealele din Ucraina

Pentru repunerea în funcţiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice: înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 metri, înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale şi pe linia încălecată, înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere, completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă, executarea burajelor tehnologice.

Cine are de câștigat după redeschiderea liniei ferate

Avantajele redeschiderii liniei cu ecartament larg sunt: reluarea, după 22 de ani, a transportului de marfă prin punctul feroviar de frontieră cu Republica Moldova (CFM), trenurile încărcate cu cereale din Ucraina (via Republica Moldova) ajung acum direct în Portul Galaţi; vagoanele cu cereale sunt preluate din grupa Galaţi Largă Ana (A) direct de un operator de marfă, până în Siloz; silozul are capacitate de depozitare de 25.000 de tone.

- Reclamă -

Lucrările au fost executate de SRCF Galaţi, în regie proprie, cu personal feroviar din secţiile: L1 Galaţi, L3 Buzău, L4 Focşani, L2 Brăila, L5 Târgu Ocna şi SRLU Buzău.

„Continuăm lucrările de reparaţii la linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) – ecartament normal, începute pe 4 iulie 2022”, precizează CFR SA.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] O linie ferată cu ecartament larg – rusesc – din Portul Galaţi a fost redeschisă joi dimineaţă, a anunţat SRCF Galaţi. Linia poate asigura transportul feroviar de marfă din Ucraina și din Republica Moldova, fiind construită după standardul sovietic, cu o distanță mai mare între… Cititi mai multe aici: O linie ferată cu ecartament larg a fost redeschisă în Portul Galați pentru trenurile din Ucrain… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.