Olandezii predau fermierilor români o lecție despre producția de lapte

0

Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) a lansat prima editie a Ghidului Fermierului Producator de Lapte. Ghidul include informatii de actualitate si extrem de utile in special pentru fermierii mici sau aflati la inceput de drum.

Materialul trateaza subiecte relevante precum calitatea laptelui ca materie prima, standarde si certificari, finantare prin instrumente financiare si fonduri europene, aspecte contabile si fiscale, aspecte legate (inclusiv bune practici legate de folosirea terenurilor – cadastru), managementul riscului in agricultura, bune practici de marketing si cooperativa agricola.

Citește și Fermier: Primesc 60 de bani pe litru de lapte, ba chiar și mai puțin

„Relatiile economice care leaga Olanda si Romania constituie unul dintre punctele forte ale cooperarii in cadrul NRCC, iar agricultura reprezinta unul dintre sectoarele prioritare, atat pentru Romania, cat si pentru Olanda. Aceste motive au stat la baza deciziei conducerii NRCC de infiintare a unui Task Force (grup de lucru) dedicat acestui sector. Obiectivul nostru este de a sprijini dezvoltarea sectorului agricol si a cooperativelor din Romania prin expertiza si acces la modele de bune practici din Olanda. Consideram agricultura un domeniu cu un potential de dezvoltare fantastic, dar care in Romania intalneste inca multe provocari” declara Irina Zugravu, Coordonator Task Force Agricultura, Membru in Board-ul NRCC si Managing Partner VAPRO.

Cine sunt specialiștii olandezi?

Fondata in anul 2006, Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) este una dintre cele mai active camere bilaterale, avand ca obiectiv major promovarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari. NRCC faciliteaza crearea de noi conexiuni si parteneriate de afaceri intre membrii sai. Pentru a reprezenta mai bine interesele comunitatii sale, NRCC a creat 3 grupuri de lucru dedicate unor industrii-cheie: Agricultura, IT&C, Transport & Logistica.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here