Ora de muncă în agricultură în România, cel mai prost plătită din Europa

1
- Reclamă -

Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind fermele din UE arată că angajaţii din agricultură din România primesc cei mai puţini bani pentru munca lor, faţă de cei care muncesc în alte state ale Uniunii Europene.

Raportul „Privire de ansamblu asupra economiei agricole în UE”, publicat în octombrie 2018, este bazat pe informaţii furnizate de Reţeaua de date contabile agricole, pentru anii 2014, 2015 şi 2016.

SUB 2 EURO/ORĂ ÎN ROMÂNIA, 7,7 EURO/ORĂ ÎN SPANIA!

Angajaţii din agricultură din România primesc cei mai puţini bani pentru munca lor: în 2015, aceştia au fost plătiţi, în medie, cu 1,9 euro/oră, mai puţin decât lucrătorii în agricultură din Bulgaria – 2,2 euro/oră, Grecia şi Croaţia – 3,1 euro/oră, Polonia – 3,2 euro/oră sau Lituania – 3,6 euro/oră.

Raportul arată că în România, în special, dar şi în Croaţia, forţa de muncă familială este cea mai răspândită formă de muncă în agricultură. Practic, 90% din munca din exploataţiile agricole din ţară.

Cel mai bine plătiţi au fost angajaţii din Danemarca -23,4 euro/oră, Suedia – 20,6 euro/oră şi Olanda – 16,1 euro/oră. În ţările în care mulţi români merg ca să lucreze în agricultură, aceştia au câştigat, în 2015, în medie, 7,7 euro/oră în Spania, 9,5 euro/oră în Italia şi 13 euro/oră în Germania şi Franţa.

Media salariului în sectorul agricol a fost, în 2015, de 7,9 euro/oră în UE 28, respectiv 10,8 euro/oră în UE 15 şi doar 3,6 euro/oră în UE N13 (statele noi, care au aderat după 2004).

- Reclamă -

sursa foto: informatiahr.ro

 

 

Citește și Ministrul Agriculturii, îndrăgostit de produsele tradiționale românești

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind fermele din UE arată că angajaţii din agricultură din România primesc cei mai puţini bani pentru munca lor, faţă de cei care muncesc în alte state ale Uniunii Europene. Raportul „Privire de ansamblu asupra economiei agricole în… Cititi mai multe aici: Ora de muncă în agricultură în România, cel mai prost plătită din Europa […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.