Oros îl confirmă pe Daea, cormoranii sunt o problemă

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Adrian Oros, a declarat la Digi24 că problema cormoranilor este reală şi că, printre alte cauze, aceste păsări afectează piscicultura.

El a anunţat totodată că sunt în curs procedurile pentru modificarea legislaţiei pentru a fi permisă din nou vânătoarea cormoranilor.

„Cormoranii sunt o problemă care, alături de alte probleme, poate să participe la pierderi mari în acvacultură. Despăgubirile sunt justificate. Am înţeles de la ornitologi că cormoranii pot produce pagube foarte mari. Este o specie protejată şi nu a fost vânată în ultima perioadă, s-a înmulţit foarte mult şi şi-a schimbat arealul, pătrunzând în zone din ţară care până acum nu erau întâlniţi. Ar trebui armonizată legislaţia cu cei de la mediu, dar într-o discuţie foarte amplă cu asociaţiile de protecţie a animalelor. Sunt proceduri pentru a schimba legislaţia în acest domeniu pentru a se reveni la vânătoarea de cormorani”, a declarat Adrian Oros.

Ministrul a adăugat că nu va plăti despăgubiri pentru cei care au declarat ferme piscicole mai extinse şi cantităţi de peşte mai mari decât în realitate.

Citește și: 40 de mistreţi vor fi vânați din cauza unei suspiciuni de pestă

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.