Pânza de păianjen invadează malurile unui lac din Grecia

3
- Reclamă -

Malurile lacului Vistonida din nordul Greciei au fost acoperite, pentru mai multe zile, de o pânză de păianjen de un kilometru lungime, iar pe alocuri avea și 10 metri lățime. Fenomenul este cauzat de creșterea temperaturilor, care favorizează apariția țânțarilor și muștelor cu care se hrănesc păianjenii.

Pânza din fața mânăstirii Agios Nikolaos din Porto Lagos a fost creată de păianjeni din genul Tetragnatha, o specie care preferă umiditatea. Aceste arahnide au un corp conic dotat cu picioare lungi şi îşi ţes pânza pe orizontală, fără gol în partea centrală. Pânza are o lungime de peste 1.000 de metri și, pe alocuri, o lățime de până la 10 metri, învăluind tufişurile, arbuştii şi gardurile care înconjoară lacul.

Potrivit experţilor, ineditul fenomen este o consecinţă a înmulţirii în această vară, din cauza temperaturilor ridicate, a ţânţarilor şi musculiţelor cu care se hrănesc păianjenii.

 

„Se împerechează, se reproduc și creează o generație nouă”, a explicat Maria Chatzaki, biolog la Universitatea Democritus din Tracia.

- Reclamă -

Localnicii din Porto Lagos sunt obișnuiți cu astfel de pânze de păianjeni, care apare o dată la câțiva ani. Datorită faptului că păienjenii nu sunt periculoși pentru oameni, dar și pentru că se hrănesc cu țânțari, localnicii nu încearcă să-i alunge.

Sursa: green-report.ro

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.