Pepenele, fructul minune – bombă cu ceas

0
- Reclamă -

Fructul vedetă al verii a explodat pe o plantaţie din China, din cauza substanţelor cu care a fost injectat.

Substanţa de creştere a pepenilor, Forchlorfenuron, este interzisă în Europa, dar aprobată în SUA, după ce a fost supusă mai multor teste care au ieşit negative. Mai mult, din cauza ei, 47 de hectare de teren plin cu pepeni, din China, au explodat.

Din păcate, există şi în România fermieri care injectează pepenii ca să pară mai copţi, pentru a-i putea culege mai devreme. Noi însă, putem realiza că fructul a fost injectat abia după ce-l tăiem, verificându-i sâmburii; dacă seminţele sunt albe, necoapte, pepenele a  fost injectat.

Totuşi, chiar dacă vara se termină, este important să nu uităm să ne hidratăm. Zilele călduroase vor continua şi în luna septembrie, aşa că bine ar fi să profităm în continuare de existenţa pepenilor.

Beneficiile pepenelui roşu

Cu toţii cunoaştem proprietatea pepenului ca diuretic, dar nu toţi ştim şi la ce altceva mai ajută. AgroTeca.ro e gata să vă dezvăluie proprietăţile miraculoase ale acestui fruct răcoritor.

Pepenele este o bogată sursă de citrulină, un aminoacid care ajută la buna funcţionare a ficatului, a rinichilor, a plămânilor şi a întregului sistem imunitar.

- Reclamă -

Citeşte şi despre producția de pepeni de la Dăbuleni

Pepenele roşu mai conţine şi o concentraţie mare de licopen, antioxidantul care reduce apariţia cancerului şi a bolilor cardiace. Consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.

pepenele sucIată reţeta unui suc răcoritor din pepene roşu

 

Ingrediente:

-1/2 pepene roşu, cca 2 kg
-zeamă de la o lămâie
-100 ml apă
-100 gr zahăr brun
-cuburi de gheaţă
-frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui storcător obţinem sucul de pepene. Se pune la rece pentru 30 min. Separat se fierbe zahărul cu apa pentru 2 min şi se lasă să se răcescă complet. Într-o cană de sticlă, cca 1.5-2 l, se pune siropul rece, zeama de lămâie, sucul de pepene şi multe cuburi de gheaţă. Se amestecă energic câteva secunde şi se serveşte rece, cu mentă.

Vezi şi alte reţete despre sucuri de fructe şi legume pe care trebuie să le bei

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.