Percheziții la producătorii de rachiu fără taxe

0
- Reclamă -

Percheziții la producătorii de rachiu fără taxe. Șapte percheziții au loc în județele Prahova și Ialomița, într-un dosar privind producerea, deținerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile. Practic, cei acuzați au făcut rachiu în mod ilegal.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova fac șapte percheziții domiciliare și la sediile unor societăți, dintre care cinci în județul Prahova și două în județul Ialomița, într-un dosar privind producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna octombrie persoanele bănuite ar fi desfășurat activități directe de producere a rachiurilor de fructe, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal, care obligă la autorizarea ca antrepozit fiscal de către organele vamale competente și plata accizelor la bugetul general consolidat.

Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

În România, băuturile spirtoase, vinul şi berea au cele mai mici prețuri din UE

- Reclamă -

La percheziții participă polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale, pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, precum și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, în vederea clarificării respectării relațiilor de muncă, dar și a normelor de securitate și sănătate în muncă.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Vezi zi Casoteca.ro/magazin

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.