Pesta porcină din China reconfigurează piața cărnii

1

China trebuie să înlocuiască milioanele de porci ucişi de pesta porcină agricană, ceea ce urcă preţurile, afacerile şi profiturile producătorilor de carne din Europa şi America de Sud, reconfigurând pieţele mondiale ale cărnii de porc, vită şi pui la nivel mondial.

Uniunea Europeană, al doilea mare producător de carne de porc din lume după China, a mărit vânzările către statul asiatic, dat poate acoperi doar o parte din deficitul provocat de pesta porcină.

Argentina şi Brazilia au aprobat noi planuri de expert pentru a satisface cererea şi vând carne de vită şi de pui, precum şi carne de porc. Producătorii americani sunt afectaţi în sschimb de tarifele impuse de Beijing.

Alte state asiatice sunt la rândul lor gata să crească importurile, pentru că şi ele se confruntă cu focare de pestă porcină. Vietnam, Filipine, Coreea de Sud şi de Nord, Laos, Myanmar şi Cambodgia fac eforturi să aducă sub control boala care este mortală pentru porci dar care nu este dăunătoare pentru oameni.

Bani de la UE pentru depozitarea cărnii de bovină, capră şi oaie, dar și unt, lapte praf şi brânzeturi

Deficitul de carne de porc de pe piaţa chineză a fost agravat de apropierea anului nou chinezesc, la sfârşitul lui ianuarie, când carnea de porc, în special chifteluţele de porc, au un rol major în oferta alimentară.

 

Citește și: Noul premier a descoperit un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro pe produsele agricole

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here