Petre Daea: de la 1 octombrie introducem porcii santinelă

7

Petre Daea, prezent sâmbătă la Festivalul Nucilor de la Valea lui Mihai, a făcut un anunț pentru fermierii care au fost afectați de pestă porcină africană. De asemenea a mai vorbit şi despre subvenţiile APIA.

Porci santinelă vor fi aduşi în gospodăriile afectate de pesta porcină. Petre Daea a precizat că de la 1 octombrie crescătorii vor primi animale care vor fi ţinute sub supraveghere pentru a testa dacă virusul a fost eradicat.

„De luni începem şi introducem porcii santinelă. După 45 de zile vedem care este situaţia şi în urma analizelor care vor fi făcute de către Direcţia Sanitar Veterinară, reluăm activitatea. (…) Vom urmări atent condiţiile sanitar veterinare”, a spus ministrul Agriculturii.

Întrebat de subvenţiile APIA, Petre Daea a afirmat că fermierii vor primi o mare parte din bani începând cu jumătatea lunii octombrie.

„Pe data de 16, în minutul 1 la cumpăna nopţii, va începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite. Am reuşit şi în acest an, printr-o justificare corectă la Comisia Europeană, să dăm fermierilor din România subvenţia în procent de 70% din plata respectivă.”

Ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă la Valea lui Mihai, la Festivalul Nucilor. Petre Daea a fost întâmpinat de localnici cu nuci, legume şi fructe şi magiun.

7 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here