Petre Daea face și teoria cartofului

1

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, susţine că majorarea preţului la cartofi este provocată de costurile cu depozitarea înregistrate de fermieri în timpul iernii.

„Preţul cartofilor a avut cea mai mare creştere, dar este firesc peste iarnă. Sunt lucruri de înţeles. Acest cartof nu-l scoatem azi din sol, l-am scos anul trecut. Vedeţi, cartoful s-a obţinut anul trecut. Eu spun că este explicabilă această creştere, pentru că ei cheltuiesc în timpul iernii cu depozitarea, îi ţin la o temperatură unde să nu pornească vegetaţia şi această tehnologie, acest procedeu şi mod de păstrare este însoţit de costuri”, a declarat Petre Daea, la TVR 1.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), cartofii au continuat să se scumpească în februarie 2019, preţul acestora urcând cu 9,98% faţă de ianuarie şi cu 21% faţă de decembrie 2018.

Citește și: Cantitatea de lapte colectată este în creştere

 

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, susţine că majorarea preţului la cartofi este provocată de costurile cu depozitarea înregistrate de fermieri în timpul iernii. “Preţul cartofilor a avut cea mai mare creştere, dar este firesc peste iarnă. Sunt lucruri de înţeles. Acest cartof nu-l… Cititi mai multe aici: Petre Daea face și teoria cartofului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here