Piața producției și comercializării semințelor sub lupa Consiliului Concurenței

2
seminte
- Reclamă -

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producției și comercializării semințelor de cultură și pe piața produselor pentru protecția culturilor din România.

Autoritatea de Concurență susține că are indicii că Pioneer Hi-Bred România, DuPont România (actuala Corteva Crop Solutions ROM), Syngenta Agro, Monsanto România și Maisadour Semences România, producători sau furnizori de semințe de cultură și produse de protecție a plantelor, au încheiat înțelegeri pentru fixarea prețului de vânzare cel puțin în relația cu distribuitorul Agricover Distribution.

Investigația vizează și încheierea unei înțelegeri de restricționare a vânzărilor de către Maisadour Semences România în relația cu distribuitorul Agricover Distribution.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la companii din domeniu, iar documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate.

Vezi și Companiile din industria lemnului amendate de Consiliul Concurenței

- Reclamă -

Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producției și comercializării semințelor de cultură și pe piața produselor pentru protecția culturilor din România. Autoritatea de Concurență susține că are indicii că Pioneer Hi-Bred România, DuPont România (actuala Corteva Crop Solutions ROM),… Cititi mai multe aici: Piața producției și comercializării semințelor sub lupa Consiliului Concurenței […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.