Președintele a promulgat actul normativ care aduce modificări la legea zootehniei

0

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care aduce modificări art. 16 alin. (2) din Legea zootehniei nr. 32/2019, transmite Administraţia Prezidenţială.

Proiectul de lege adoptat decizional de către Camerea Deputaţilor pe 8 septembrie are ca obiect de reglementare modificarea art.16 alin.(1) din Legea nr.32/2019, în sensul eliminării sintagmei „ovine, caprine”, astfel încât, Agenţia Domeniilor Statului să încheie contracte de concesiune/închiriere/arendare a terenurilor cu destinaţie agricolă – libere de contract – prin atribuire directă, cu crescătorii de animale, persoane fizice sau persoane juridice, care nu dispun de terenuri cu destinaţie agricolă concesionate/arendate/închiriate, din următoarele specii: taurine, bubaline, suine, precum şi cu crescătorii de păsări.

Astfel, „prin derogare de la prevederile art. 315 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ unităţile administrativ-teritoriale, respectiv comunele şi oraşele, care deţin în proprietate publică/privată sau în administrare terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract, pot încheia contracte de concesiune/închiriere/arendare, după caz, prin atribuire directă, cu crescătorii de animale”, arată legea promulgată de şeful statului.

Noi reguli pentru apa de la robinet stabilite de Parlamentul European

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here