Vandoor, camionul cu produse tradiționale secuiești prezent la The Ark de Crăciun

0
- Reclamă -

Sub numele de VandoorVillage in a box, doi antreprenori români aduc în Capitală, de Crăciun, produse tradiționale din secuime. Inițiatorii proiectului Vandoor sunt Remus Vesler și Elod Vanyolos, doi oameni dornici de a descoperi povești din locul unde și-au petrecut copilăria și de a le împărtăși cu toți cei interesați să le afle și să devină parte din ele din toate marile orașe din România.

”Vandoor este un proiect de suflet, realizat alături de bunul meu prieten, și prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm ceva înapoi locului unde am crescut și prin experiența noastră să-i ajutăm pe oamenii minunați pe care i-am descoperit aici să deschidă cât mai multe uși, unde roadele muncii lor să fie primite cu mult drag și recunoștință. Vă așteptăm cu nerăbdare să redescoperiți gusturile de altădată și poveștile din spatele fiecărui produs în parte prezent în caravana noastră” declară Remus Vesler.

Cei doi și-au alimentat camionul cu bucate de la producători locali de pe Valea Ghimeșului, ”un loc care încă își mai păstrează farmecul de odinioară și care ne-a surprins la fiecare pas cu peisajele sale pline de un pitoresc aparte, ne-a cucerit cu istoria sa bogată, cu puterea cu care împletește într-o simbioză perfectă trecutul cu viitorul, cu modul în care a reușit să aducă oamenii laolaltă într-o comunitate a contrastelor care se atrag. Ne-au inspirat oamenii acestor locuri care cu iubire și respect trăiesc în comuniune cu natura și duc mai departe cu mândrie tradițiile moștenite din străbuni”.

Valea Ghimeșului se află la limita județelor Harghita și Bacău.

De unde mâncăm secuiește în București

Caravana Vandoor își va deschide ușa către bucureșteni în preajma Crăciunului, la The Ark, chiar în curtea lui Ivan Patzaichin. Antreprenorii spun că revin cu toate detaliile pe pagina de Facebook a Vandoor vezi aici în curând.

Ivan Patzaichin este recunoscut pentru implicarea sa în proiecte de promovare a culturii și a valorilor locale și alături de el pregătim numeroase proiecte de suflet care sperăm să vă aducă multă bucurie. 

- Reclamă -

Ce produse ne propune Vandoor

  1. Cașcaval & Brânzeturi: Caritas Dezvoltare Rurală Gheorgheni, Cooperativa Csengő
  2. Frumoasa, Cooperativa Agricola Târnava Mare
  3. Carmangerie: Molnár Attila, Nagy V. Geza, Radipcom
  4. Gemuri, siropuri, dulcețuri: Gál Erzsébet, Jano Elemer, Mózes Tamás, Bálint István, Orbán Melinda
  5. Miere și produse apicole: Szász Ilyés, Lajos Ferenc
  6. Brutării și produse de panificație: Spicul de Grau, Brutaria Gál, Primula kft. / Bocskor Pékség
  7. Pălincă: Palinca Jamy, Kovács Elek
  8. Uleiuri naturale: Szécsi Attila
  9. Turtă dulce: Atelierul de Turta Dulce Szántó József Pfa
  10. Produse din prepeliță: Gergely Zsolt
  11. Ceaiuri și condimente: Ceaiuri Sfantul Abraham
  12. Cofetăria Pál Csilla
  13. Producator de bere Csíki Sör

Vandoor vine în București direct din Valea Boroș

Lansarea proiectului Vandoor s-a petrecut weekendul trecut la Skanzen, un muzeu al satului perfect adaptat nevoilor omulului modern. ”Gazdele noastre ne-au întâmpinat cu căldură și ne-au făcut să simțim că facem parte din lumea satului de altădată” declară Remus Vesler.

”Printre primele persoane care au răspuns prezent la inițiativa noastră și cărora dorim să le mulțumim pentru toată deschiderea și sprijinul acordat se află Consiliul Județean Harghita, prin Presedintele Consiliului, Borboly Csaba alături de Arpad Cilip – Director Agenția pentru Dezvoltare Harghita și Ion Proca – Prefectul Județului Harghita” spune acesta.

Proiectul Vandoor este cu atât mai important pentru producătorii locali, cu cât aceștia nu mai au la dispoziție târgurile din anii trecuți pentru a-și vinde bucatele.

”Noi credem că produsele locale merită să fie promovate și să-și câștige locul de cinste pe mesele românilor. Știm că drumul pe care am pornit este lung și uneori anevoios, dar știm și cât de mult ne dorim să ajungem la destinație. Iar destinația noastră este un nou început pentru obiceiurile de consum, o întoarcere la rădăcinile noastre și la gusturile bune ale produselor curate de odinioară” spun antreprenorii.

Vandoor este și o modalitate ”mobilă” de promovare a zonei numită generic Valea Ghimeșului.

Vezi și Producător cartofi Covasna: Ne deranjează piața neagră, faptul că nu există controale

10 octombrie: „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.