Prețul alimentelor la nivel global s-a stabilizat

3
hypermarket-alimente

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a rămas în mare parte stabil în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă.

Creşterea preţului grâului a fost  contracarată de scăderile de preţuri la zahăr, uleiuri vegetale şi lactate a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În luna august 2018, acest indice a ajuns la un nivel de 167,6 puncte, practic neschimbat comparativ cu o valoare revizuită de 167,2 puncte în luna iulie.

În paralel, FAO a anunţat că se aşteaptă în 2018 la o recoltă mondială de cereale de 2,587 miliarde tone, cu 64,5 milioane tone, sau 2,4%, mai puţin decât producţia record înregistrată în 2017. Noile prognoze ale FAO pentru producţia mondială de grâu în 2018 au fost revizuite în jos cu 1,9% comparativ cu luna iulie şi în prezent se situează la 722 milioane tone, cea mai mică valoare înregistrată după 2013.

Citește și: Botănoiu: peste 97 de milioane de lei pentru apicultori!

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here