Prețul cărnii de porc și al purceilor, în creștere pe piața europeană

0

Prețul cărnii de porc și prețul purceilor continuă tendința ascendentă pe piața europeană. În ultimul an, conform datelor Comisiei Europene, prețul cărnii de porc în carcasă a crescut, în medie (clasele S-E), cu 43,6%, iar purceii s-au scumpit cu 65,1%. 

Evoluția prețului cărnii de porc și a purceilor în Uniunea Europeană

Sursa: Comisia Europeană

România și Grecia au înregistrat cel mai mare declin din punctul de vedere al abatorizărilor, în perioada ianuarie-septembrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, cu -8,1%, respectiv, -10,4%. Lituania (+11,8%), Slovacia (+9,4%), Bulgaria (+8,1%), Estonia (+5,2%), Slovenia (+4,7%) au consemnat cel mai mare avans.

Evoluția abatorizărilor în principalele țări producătoare de carne de porc din Uniunea Europeană a fost următoarea, în perioada raportată: Germania, -3,1%; Spania, +1,3%; Franța, +0,3%; Polonia, -5,4%; Danemarca, -6%. La nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat un recul cu 1,3%.

Exporturile de carne de porc din Uniunea Europeană au crescut cu peste 16% în primele nouă luni din anul în curs, comparativ cu perioada similară de anul trecut, în special pe seama avansului livrărilor către China (+54,6%), care este și cel mai mare importator global.

Citește și Ministrul Agriculturii oferă asigurări că nu vor dispărea porcii din gospodării

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here