Preţuri mari la legumele româneşti în plin sezon

0
- Reclamă -

Preţuri mari la legumele româneşti în plin sezon. Legumicultorii dau vina pe vreme şi pe dăunătorii care le-au afectat culturile. Roşiile, ardeii şi vinetele sunt mai scumpe decât anul trecut. În medie în piaţă găsim legume de sezon cu 5 lei kilogramul.

Puține și scumpe – așa sunt anul acesta legumele romanești. Iar producătorii anunță că nu le vom mai găsi mult timp pe tarabe. Ei spun că vremea când prea secetoasă, când prea ploioasă, dar și dăunătorii le-au afectat producția. Este și cazul multor legumicultori cu experiență mare în această meserie.

Legumicultor Vidra: Jumătate din roșii le vând în piață, restul le dau la supermarket

Chiar și legumele din solar au avut de suferit de pe urma dăunătorilor și a bolilor. Cea mai afectată cultură a fost cea de roșii.

Prețul roșiilor, ardeilor, castraveților și vinetelor este cu aproape 50 la sută mai mare decât anul trecut. În aceste condiții, cumpărătorii nu prea reușesc să și facă și provizii pentru iarnă.

În multe din piețele din țară prețul legumelor romanești pornește de la 5 lei un kilogram de roșii, și de la 4 lei castraveții și vinetele.

- Reclamă -

Vezi care este cel mai potrivit purificator pentru tine

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.