Prețurile alimentelor au crescut la nivel mondial

2

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut în februarie, comparativ cu luna precedentă, stimulat de o relansare a preţului lactatelor, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În februarie, acest indice a avut o valoare de 167,5 puncte, o creştere de 1,7% faţă de ianuarie. În pofida creşterii de luna precedentă, indicele rămâne cu 2,3% sub nivelul înregistrat în februarie 2018.FAO a subliniat că preţul lactatelor a crescut în februarie cu 5,6% faţă de ianuarie, în urma majorării cererii pentru importurile de lapte praf degresat, lapte praf integral şi brânză.De asemenea, preţul uleiurilor vegetale a crescut cu 1,8% luna trecută, în timp ce preţul la zahăr a urcat cu 1,2%.În paralel, FAO şi-a înrăutăţit joi estimările privind producţia mondială de cereale în 2018 la 2,609 miliarde tone, faţă de o prognoză de 2,611 miliarde tone în ianuarie.
Citește și: Liceele agricole vor intra şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii.

2 comentarii

  1. […] Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut în februarie, comparativ cu luna precedentă, stimulat de o relansare a preţului lactatelor, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de… Cititi mai multe aici: Prețurile alimentelor au crescut la nivel mondial […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here