Liceele agricole vor intra şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii.

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că liceele agricole vor intra şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii.

„Mă bucur că Senatul României a dat un vot de aprobare pentru ca liceele agricole să intre sub tutela organizatorică şi de susţinere a Ministerului Agriculturii în aşa fel încât să pregătim oameni pentru noile tehnologii. Pe oriunde mergeţi vedeţi alte tractoare, alte maşini agricole, alt sistem de comandă. Iată că a început digitalizarea, se schimbă lumea. Controlul electronic asupra maşinilor este o realitate. Pentru asta îţi trebuie forţă de muncă pregătită şi pregătită bine şi antrenată, cu dorinţa de a face bine. Este un pas cerut de societate. Este tema zilei. Este cerut de necesitate, de întâlnirile cu fermierii, cu profesorii din liceele agricole, cu oamenii direct. Trebuie să pregătim această trecere de la un fermier mai în vârstă la un fermier mai tânăr. Mai mult de jumătate sunt oameni în vârstă, dar, din fericire, putem să ne folosim de experienţa lor. Trebuie să luăm tot ce-i bun de la cei care ne-au învăţat şi ne-au lăsat din experienţa lor făcând mai mult. Experienţa înseamnă trecutul”, a declarat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a menţionat că deşi în România mai mult de jumătate din populaţie este formată din persoane în vârstă, peste 60 la sută din suprafaţa arabilă a României se află în exploataţii mari unde vârsta medie a fermierilor este sub 50 de ani.

Citește și: Preț dublu pentru miei, oierii vând pe bază de rezervări

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here