Preţurile alimentelor au scăzut pe plan mondial

3
hypermarket-alimente
- Reclamă -

Preţurile mondiale ale alimentelor au scăzut în noiembrie până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, conduse de declinul uleiurilor vegetale, lactatelor si cerealelor, a anuntat joi agentia Natiunilor Unite pentru Alimentatie (FAO).

Indicele preţurilor la alimente FAO, care măsoară modificările lunare pentru un coş de cereale, oleaginoase, produse lactate, carne şi zahăr, a scăzut la 160,8 puncte luna trecută, în scădere faţă de 162,9 puncte în octombrie şi cel mai redus nivel din mai 2016.

Indicele preţurilor la cereale a înregistrat în SUA a înregistrat o medie de aproape 164 de puncte în luna noiembrie, în scădere cu 1,1% faţă de luna octombrie. Preţurile uleiului vegetal au scăzut pentru a 10-a lună consecutiv, cu 7,6% în noiembrie, la minimul a 12 ani.

Preţurile la cereale s-au redus antrenate de evoluţiile de pe piaţa orezului şi a porumbului şi a concurenţei în creştere la export.

Soia şi floarea-soarelui au resimţit recolta abundentă din SUA, UE şi mai multe pieţe emergente şi perspectivele pozitive de producţie în regiunea Mării Negre.

Preţurile produselor lactate au scăzut cu 3,3% faţă de luna octombrie, al şaselea declin lunar.

- Reclamă -

FAO a anunţat că producţia globală de cereale în 2018/19 a fost de 2,595 miliarde de tone, în scădere uşoară faţă de prognoza anterioară şi cu 2.4% sub producţia record de anul trecut.

Prognoza FAO pentru producţia mondială de grâu în 2018/19 a fost de 725,1 milioane de tone, cu 2,8 milioane de tone mai mică decât prognoza anterioară, reflectând estimările reduse pentru recoltele din acest an în Turcia şi în Federaţia Rusă, a declarat FAO.

Citește și Danemarca vrea să introducă etichete pe care să scrie impactul alimentelor asupra mediului

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Preţurile mondiale ale alimentelor au scăzut în noiembrie până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, conduse de declinul uleiurilor vegetale, lactatelor si cerealelor, a anuntat joi agentia Natiunilor Unite pentru Alimentatie (FAO). Indicele preţurilor la alimente FAO, care măsoară modificările lunare pentru… Cititi mai multe aici: Preţurile alimentelor au scăzut pe plan mondial […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.