România, Finlanda şi Croaţia elaborează Programul de lucru al Consiliului pentru 18 luni

1
Daea pui de o zi

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a efectuat, alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene.

Cu această ocazie, oficialii români au participat la o serie de dezbateri privind priorităţile şi programul preşedinţiei României la Consiliul UE, realizându-se astfel schimburi de opinii între membrii Guvernului şi cei ai Colegiului Comisarilor pe aspecte referitoare la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, Migraţie, Brexit, Piaţa Unică şi Relaţii Externe.

În ce priveşte domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, MADR informează că se lucrează în paralel, la elaborarea, împreună cu Finlanda şi Croaţia, a Programului de lucru al Consiliului pentru 18 luni (Trio). În acest exerciţiu au fost intensificate dialogurile sectoriale cu cele două state membre, la nivel politic şi tehnic. Trio-ul va acorda o atenţie deosebită Politicii Agricole Comune având în vedere importanţa acesteia pentru securitatea alimentară, creşterea productivităţii, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea pieţelor precum şi rolul cheie al acesteia pentru cetăţeni şi societate în ansamblu privind protejarea mediului şi adaptarea la schimbări climatice, generarea de locuri de muncă şi creştere economică, şi nu în ultimul rând menţinerea viabilităţii zonelor rurale. Din această perspectivă, bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluţii adaptate şi specifice pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Reducerea decalajelor poate fi realizată prin finanţări adecvate în domeniul dezvoltării rurale, precum şi prin asigurarea unei convergenţe reale a plăţilor directe.

Ministrul a subliniat că PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potenţialului în materie de cercetare, inovare, formare şi utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a îmbunătăţi grija faţă de mediu şi climă, inclusiv prin utilizarea mai eficientă a resurselor.

Citește și: Cum ne dăm seama că ouăle cumpărate sunt de la o găină bolnavă

un comentariu

  1. […] Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a efectuat, alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene. Cu această ocazie, oficialii români au participat la o serie de… Cititi mai multe aici: România, Finlanda şi Croaţia elaborează Programul de lucru al Consiliului pentru 18 luni […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here