Prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă, la Sfântu Gheorghe

1
- Reclamă -

În luna noiembrie, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, iar cei interesați pot să-și înscrie mostrele de pălincă până la data de 31 octombrie, informează Consiliul Județean Covasna.

„Cea mai cunoscută băutură tradițională din Ardeal este pălinca, iar cuvântul care desemnează tăria minune se găsește în limbile vorbite în Europa Centrală și Bazinul Carpatin, iar la simpla pronunțare fiecare zâmbește. Scopul competiției noastre este nu numai evaluarea și clasificarea pălincilor din Transilvania, ci și promovarea calității în acest domeniu.

Concursul Transylvanian Spirit este organizat sub patronatul evaluatorul de pălincă, Dezső Tibor și în parteneriat cu Ordinul Cavalerilor Pălincii din Transilvania”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, la conferința de presă organizată marți pe tema acestui eveniment.

La concurs sunt așteptate mostre atât din partea persoanelor fizice cât și ale distileriilor comerciale din toată Transilvania și se folosește un sistem de punctaj, de 100 de puncte, acceptat la nivel internațional.

„În Transilvania se produc deja pălinci și distilate de fructe de foarte bună calitate, iar tot mai mulți producători au început să participe la concursuri și chiar la cursuri de specializare. Această competiție va avea un nivel profesional ridicat, iar calificarea de bronz, argint, aur sau chiar de champion obținută aici va fi cu siguranță valoroasă. Evaluarea se va desfășura în mod complet anonim, pălincile și distilatele de fructe vor fi în centrul atenției, și nu producătorul“, a declarat directorul concursului, adăugând că vor fi 10 categorii în care pot fi trimise mostre.

Vezi și Distileria Sanct Georgius din SF Gheorghe, trei titluri de Champion în Ungaria

Distilatorii privați din Transilvania se pot înscrie cu 1 x 0,5 litri de pălincă pentru fiecare soi, iar distileriile comerciale se pot înscrie cu două mostre de câte 0,35 litri.

- Reclamă -

Pentru a participa la concurs e nevoie de o înregistrare electronică pe site-ul www.transylvanianspirit.ro, iar predarea mostrelor se face până la 31 octombrie 2022.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] În luna noiembrie, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, iar cei interesați pot să-și înscrie mostrele de pălincă până la data de 31 octombrie, informează Consiliul Județean Covasna. „Cea mai cunoscută… Cititi mai multe aici: Prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă, la Sfântu Gheorghe […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.