Primele sesiuni din PNDR pentru 2016, anunțate pentru luna aprilie

0
- Reclamă -

Primele sesiuni de depunere a proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru anul 2016 vor fi lansate în luna aprilie, adică cu o întârziere de circa o lună față de termenul anunțat inițial de autorități.

Conducerea AFIR susține că de vină pentru această situație este faptul că trebuie modificată HG 226/2015, în sensul simplificării procedurilor de lucru pentru sesiunile din acest an. Consultanții care se ocupă cu elaborarea de proiecte PNDR susțin însă că este un termen mult prea optimist, dacă ținem cont de faptul că mai sunt încă de parcurs câteva etape până la adoptarea actului normativ, inclusiv întrunirea Comitetului de Monitorizare.

”Măsurile de interes pentru fermieri vor fi lansate în luna aprilie. Vorbim aici despre măsurile care au fost deja lansate în 2015. Din punct de vedere tehnic, platforma pentru a primi proiectele este gata. În ceea ce privește ghidurile și procedurile, interfața electronică, site-ul și softul sunt pregătite în acest moment pentru depunerea de proiecte. Sunt anumite probleme care fac necesară amânarea lansării de măsuri. Una dintre ele este modificarea HG 226/2015, cadrul național care reglementează în mare măsură implementarea măsurilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală”, a declarat, marți la o conferință pe teme de agricultură, Eugen Popescu, directorul general adjunct al AFIR. Acesta a răspuns unei întrebări venite din partea unui consultant care se ocupă cu elaborarea de proiecte realizate cu bani europeni.

CITEȘTE ȘI Aproape 8.000 de proiecte finanțate prin axa LEADER a PNDR 2007 – 2013

Directorul general adjunct al AFIR, Eugen Popescu, susține că actul normativ va fi modificat pentru a simplifica procedurile de accesare a fondurilor europene, astfel încât să fie înlesnit accesul beneficiarilor la finanțare. Reprezentatul AFIR a mai anunțat că în prima jumătate a lunii aprilie va avea loc și întâlnirea Comitetului de Monitorizare, ocazie cu care vor fi stabiliți și parametrii măsurilor de finanțare.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.