Primul motodebitator cu acumulator din lume, lansat și în România

3

Compania STIHL a implementat în premieră la nivel mondial tehnologia cordless, cu acumulator, pe motodebitatorul TSA 230, pe care l-a lansat recent și pe piața din România. TSA 230 este o super motounealtă destinată constructorilor, care are marele avantaj al manevrabilității în utilizare, la o greutate foarte mică.

Faptul că obține aceeași putere ca un utilaj cu alimentare cu benzină se datorează tehnologiei cu acumulator lithium-ion dezvoltată special de STIHL pentru unelte cu anduranță mare. Spre deosbire de un motodebitator clasic, cu motor pe benzină, care are între 9 și 13 kg, greutatea unui TSA de la STIHL este de 3,9 kg. Utilajul are posibilitatea de a fi racordat la o sursă de apă pentru debitarea umedă, discul de tăiere fiind setat la 230 mm.

Din punct de vedere al autonomiei, cel mai puternic acumulator poate duce până la 95 de minute de lucru pe un TSA 230. Pe lângă acest utilaj, STIHL a mai dezvoltat patru modele destinate constructorilor, însă cu motoare pe bezină.

Gamele de unelte STIHL destinate construcțiilor au fost întotdeauna guvernate de înaltă tehnologie și inovații unice pe piață. Este și cazul utilajului  GS 461, care combină manevrabilitatea unui motoferăstrău cu forța unui motodebitator. Practic, cu acest super utilaj pot fi tăiați pereții de beton sau cărămidă printr-o simplă străpungere, efectul fiind o tăiere aproape “chirugicală” a suprafeței.

 

Despre compania STIHL. Cele mai recente date arătau o creștere a business-ului mondial STIHL  de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut.  Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Citește și Două motocoase de mare putere de la STIHL adoptă capacități îmbunătățite pentru domeniul de peisagistică

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here